عسل یکی از خوراکیهای خوشمزه است که در بسیاری از خانهها یافت میشود. بنابراین بهترین روش نگهداری از این ماده میتواند برای بسیاری از شما دغذغهی مهمی باشد. ما در این مطلب روش صحیح نگهداری عسل طبیعی در یخچال برای حفظ طعم و خاصیت را برررسی میکنیم.
با ما همراه باشید.
عسل طبیعی در یخچال
پس از خرید عسل طبیعی یکی از مهمترین سوالاتی که میتواند برای شما به عنوان مصرف کننده ایجاد شود این است که باید عسل را در کجا نگهداری کنیم تا خاصیت آن حفظ شود و ماندگاری بالاتری داشتهباشد؟
بسبیاری از شما تصور میکنید که بهترین روش نگهداری از عسل، قرار دادن آن در یخچال است اما باید گفت پس از خرید عسل طبیعی برای نگهداری هر چه بهتر آن پیش از هر چیز باید به نکات مختلفی مانند ظرف مناسب و دمای مناسب دقت کرد.
ظرف مناسب
ظرفی که در آن عسل را نگهداری میکنید بسیار مهم است چرا که عسل مادهای است که خاصیت اسیدی دارد. بنابراین بهترین ظرف برای نگهداری از آن ظرف شیشهای و یا ظروف پلاستیکی مخصوص مواد غذایی است. البته اگر قرار است عسل برای مدت طولانی بماند ظرف شیشهای بهترین گزینه است. همچنین باید توجه داشتهباشید هر ظرفی که انتخاب میکنید درب مناسبی داشته باشد تا محکم بر روی آن چفت شود و از ورود رطوب، بو و البته مورچهها جلوگیری شود.
دمای ثابت
اگر جزء آن دسته افرادی هستید که نمیدانید که عسل را باید در یخچال نگهداری کنید یا بیرون از یخچال باید گفت که بهترین دما برای نگهداری از عسل دمای بین 50 تا 70 درجه فارنهایت (10 تا 20 درجه سانتیگراد) است. دلیل اینکه میزان دما در نگهداری عسل مهم است این بوده که تغییرات دما باعث تیره شدن عسل و از بین رفتن طعم آن میشود. بنابراین به صورت کلی میتوان نتیجه گرفت که فضای آشپزخانه مکان مناسبی برای نگهداری عسل است. نکتهی مهم این است که از آن جایی که عسل جاذب بو است آن را باید از دور از مواد بودار نگهداری کنید. همچنین عسل را از نور خورشید و گرمای اجاق گاز نیز دور نگه دارید. به این منظور کابینت آشپزخانه بهترین فضا است.
نکته: برای برداشتن عسل از قاشق خشک استفاده کنید، زیرا ورود آب به عسل سبب تخمیر عسل می شود.
عسل در یخچال سفت میشود؟
در بالا به این موضوع اشاره کردیم که بهترین جای نگهداری عسل، آشپزخانه و در کابینت است. اما شاید برایتان سوال باشد که اگر بخواهید این ماده را در یخچال نگهداری کنید عسل سفت میشود؟
باید گفت بله، اگر عسل در دمای سردتر از محیط قرار بگیرد سفت میشود. به صورت کلی به دلایل زیر بهتر است که عسل را دریخچال قرار ندهید:
- عسل در یخچال از حالت مایع در می آید و سفت میشود.
- در دمای سرد، عسل سریع تر رس میبندد.
- در یخچال از شفافیت عسل کم میشود و تغییر رنگ میدهد.
- عسل در یخچال طعم و عطر اولیه خود را از دست میدهد.
- عسلی که در یخچال نگهداری میشود سریع تر تخمیر میشود و مدت زمان ماندگاری آن کاهش پیدا میکند.
نگهداری صحیح عسل در یخچال
با توجه به توضیحات بالا اگر به هر دلیلی تمایل به نگهداری عسل در یخچال داشتید بهتر است نکات زیر را رعایت کنید. این نکات عبارتاند از:
- از ظروف دربدار پلاستیکی یا شیشهای استفاده کنید و درب را محکم ببندید تا در برابر نفوذ هوا مقاوم باشد.
- ظرف مورد استفاده باید کاملاً تمیز، شسته شده و استریل باشد.
- ظرف عسل را در قسمتهای خیلی سرد یخچال قرار ندهید؛ زیرا ممکن است به سرعت شکرک بزند.
- ظرف عسل را کنار مواد غذایی قرار ندهید تا طعم و بوی آن ها را به خود نگیرد.
- عسل را به مقدار کم بخرید تا همیشه تازه باشد.
نتیجهگیری
برای خرید انواع بهترین عسل طبیعی و فرآوردههای آن میتوانید از فروشگاه هفت به عنوان یک فروشگاه معتبر که سالهاست در زمینهی عرضهی عسل طبیعی و اصل فعالیت میکند، مراجعه کنید.