آیا عسل را می‌توان در یخچال فریزر گذاشت؟

گذاشتن عسل در یخچال

اگر قرار است برای چند ماه از عسل استفاده نکنید ممکن است شکرک بزند. اگرچه این اتفاق طبیعی و برگشت پذیر است اما می‌تواند برای بعضی افراد ناخوشایند باشد. برای جلوگیری از تبلور عسل می‌توانید آن را در فریزر نگه دارید. شما به ظرفی بزرگتر و با فضای بیشتر نیاز دارید چراکه عسل هنگام یخ زدن کمی حجیم‌تر می‌شود. از جایخی برای فریز کردن عسل نیز میتوان استفاده کرد. با این روش هر وقت تمایل به خوردن عسل داشتید می‌توانید به راحتی یک تکه جدا کنید. می‌توانید عسل را در جایخی فریز کنید و سپس مکعب‌ها را در شیشه بریزید.

پس از انتخاب ظرف مناسب آن را در فریزر قرار دهید. با این روش عسل طبیعی چندین سال قابل استفاده است. اگرچه عسل در فریزر مدت زیادی بدون آسیب می‌ماند، بهتر است تاریخی که فریز کرده‌اید را روی شیشه درج کنید. هنگام استفاده اجازه بدهید یخ آن آب شود. اینکار راحت است. شیشه عسل یخ زده خود را بیرون فریزر قرار دهید تا آهسته آب شود. برای سرعت بخشیدن به این فرایند تلاشی نکنید.

آیا عسل طبیعی یخ می‌زند؟

یخ زدن عسل کاملاً طبیعی است و مشکلی برای آن ایجاد نخواهد کرد. عسل هم طبیعی و هم مصنوعی هر دو یخ می زنند که باید عسل را در ظرفی بزرگتر گذاشته و سپس درون فریزر بگذارید. با قرار دادن عسل در فریزر، عسل یخ می زند ولی شما می توانید به مدت چند سال از این عسل استفاده نمایید. آسیبی به عسل هم وارد نمی شود و ترکیبات و خواص عسل ثابت باقی می ماند. در واقع این روش برای افرادی که قصد دارند تا چندین ماه از عسل استفاده نکنند، روش بسیار مناسبی است.

عسل یخ زده را چگونه آب کنیم؟

سعی کنید چندین ساعت قبل از مصرف عسل، آن را از فریزر خارج کنید. از حرارت دادن به عسل یا قرار دادن آن در آفتاب خودداری کنید. بهتر است آن را درون دمای اتاق قرار دهید تا به مرور زمان یخ آن باز شود.

اگر قصد دارید عسل را برای صبحانه میل کنید، شب قبل از خواب آن را از فریزر خارج کرده تا عسل زمان کافی برای ذوب شدن داشته باشد. سپس می توانید به راحتی عسل را برای صرف صبحانه آماده کنید.

در صورت تمایل به خرید عسل مرکبات طبیعی وارد صفحه عسل مرکبات طبیعی شوید.

خرید عسل

بهترین ظرف برای نگهداری عسل طبیعی

ظرف نگهداری عسل نباید آهنی و فلزی باشد چون عسل دارای خاصیت اسیدی بوده و نگهداری و بسته‌بندی آن در ظروف فلزی بسیار خطرناک است.

زیرا اسید موجود در عسل موجب خوردگی فلزات می‌شود و بعد با مواد قندی عسل مخلوط می‌شود و روی کیفیت عسل تأثیر می‌گذارد.

سالم‌ترین روش نگهداری عسل در حجم کم ظروف شیشه‌ای، لعابی یا سفالی است.

برای نگهداری عسل به حجم زیاد باید از ظروف استیل، گالوانیزه و یا ظروفی که سطح داخلی آنها به وسیله مواد مقاوم به اسید عسل پوشیده شده باشد، استفاده نمود.

امروزه اغلب زنبورداران ایرانی از ظروف پلاستیکی 30 تا 40 لیتری برای نگهداری عسل استفاده می‌کنند.

این‌گونه ظروف برای نگهداری عسل مناسب نیست زیرا در جریان حمل و نقل موجب شکسته شدن آن و ضایع شدن عسل می‌شود.

از یک طرف در انبار تحت تأثیر اسیدهای عسل قرار می‌گیرند و خورده می‌شوند و از طرف دیگر بوی پلاستیک موجب کاهش کیفیت عسل شده و پس از متبلور شدن عسل در آنها در موقع حرارت دادن و ذوب کردن عسل با مشکلات زیاد مواجه خواهد گشت.

متداول‌ترین ظروف بسته‌بندی عسل و عرضه آن به بازار شیشه‌های، 250 گرمی، نیم‌کیلویی و یک کیلویی در اشکال مختلف می‌باشند که در اکثر کشورهای جهان از جمله کشور ما نیز به کار می‌روند ولی در سال‌های اخیر باتوجه به مشکلاتی که در تأمین و عرضه این‌گونه ظروف شیشه‌ای به وجود آمده است تمایل بیشتری برای استفاده از سایر ظروف وجود دارد.

بعضی از انواع ظروف پلاستیکی به شکل جعبه مکعب مستطیل و از نوع پلاستیک خشک و شکننده هستند که معمولاً برای عرضه عسل شان به کار برده می‌شوند.

باید توجه داشت که ظروف بسته‌بندی عسل باید عاری از هرگونه بو، مقاوم و بادوام در برابر خاصیت اسیدی عسل و عدم نفوذ رطوبت به داخل آنها بوده و به راحتی قابل پر شدن و تخلیه شدن باشند.

در صورتی که قصد دارید عسل طبیعی را به مدت طولانی نگهداری نمایید، بهترین ظرف برای نگهداری عسل، انتخاب ظروف شیشه‌ای هستند.

این ظروف خاصیت عسل را حفظ کرده و به عطر و طعم آن لطمه‌ای وارد نمی‌کنند.

همچنین باید به این نکته توجه داشته باشید که در هنگام انتخاب درب شیشه، از درب‌های محکم استفاده نمایید زیرا از ورود هوا به داخل شیشه جلوگیری کنند.

در صورت در دسترس نبودن ظروف شیشه‌ای از ظروف سفالی و لعابی نیز می‌توان استفاده نمود.

البته باید به محکم بودن درب آن نیز دقت و توجه ویژه‌ای داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.