سیاه دانه و عسل از مواد خوراکی هستند که خواص درمانی زیادی برای آنها شناخته شدهاست. نکتهی جالب این است که این مواد را میتوان با هم ترکیب و مصرف کرد. در این مقاله به خواص درمانی هر کدام از اینها و بهترین زمان مصرف سیاه دانه و عسل پرداخته میشود. با ما همراه باشید.
سیاه دانه و عسل
اولین سوالی که باید به آن پاسخ بدهیم این است که سیاه دانه در اصل چیست؟
سیاه دانه گلی است که دانههای آن به خاطر خواص فوقالعاده، کاربردهای درمانی زیادی دارند. از دیگر نامهای این گیاه نیز زیره سیاه یا گشنیز رومی است.
عسل نیز یک مادهی خوراکی شیرین، بسیار خوشمزه و در عین حال مغذی است که همه با آن آشنا هستند. این مادهی خوراکی توسط زنبورعسل با استفاده از شهد گلهای مختلف تولید میشود. خوب است بدانید که یکی از انواع عسلهای طبیعی، عسل سیاه دانه است، چون که زنبور عسل این نوع عسل را فقط با استفاده از شهد گلهای سیاه دانه تولید کردهاست.
خواص سیاه دانه و عسل
سیاه دانه و عسل هر کدام خواص بسیار بالایی دارند که آنها را به طور مجزا به یک مادهی درمانی قوی تبدیل کرده است. مهمترین خواص سیاه و دانه و عسل موارد زیر هستند.
خواص سیاه دانه
سیاه دانه سرشاز از کلسیم، آهن، فلز روی، مس، تیامین، نیاسین، فسفر، اسید فولیک و… است. این خواص باعث میشود سیاه دانه برای انواع بیماریهای زیر خواص بسیار زیادی داشته باشد.
درمان بیماری معده
وجود ترکیباتی مانند فلاونوئید، ترپنها، ویتامینهای A، B و C در سیاه دانه باعث میشود این ماده خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی بالایی داشتهباشد و مصرف آن برای درمان زخمهای معده و بیماریهای گوارشی مفید باشد.
کمک به لاغری
برای کسانی که از افزایش وزن رنج میبرند، مصرف سیاه دانه در زمان صبح به صورت ناشتا بسیار کمک کننده است چرا که در این ماده فیبر زیادی وجود دارد و باعث میشود که اشتهای فرد کاهش پیدا کند و در نتیجه چربیهای اضافی از بین بروند.
پوکی استخوان
همانطور که در بالا اشاره شد در سیاه دانه مقدار زیادی کلسیم وجود دارد. برای بیماریهای مربوط به استخوان مصرف کلسیم بسیار ضروری و مهم است. بنابراین مصرف سیاه دانه در درمان پوکیاستخوان و پیشگیری از آن موثر است.
سیاه دانه برای مردان و زنان
سیاه دانه برای افزایش میزان تستوسترون، افزایش قوای جنسی و تحرک و تعداد اسپرمها در مردان بسیار مفید است.
در مورد زنان نیز باید گفت مصرف سیاه دانه باعث افزایش شیر در دوران شیردهی میشود، قاعدهآور بوده و در درمان عفونتهای زنانه تاثیرگذار است.
لازم به ذکر است که مصرف سیاه دانه در دوران بارداری میتواند منجر به سقط جنین شود.
خواص عسل
عسل سرشار از پروتئین، مواد معدنی، ویتامینها، آنزیمها، اسیدهای آمینه و… است. عسل به دلیل ویژگیهایی که دارد میتواند در درمان بیماریهای زیر بسیار کمک کننده باشد.
کمک به سلامت قلب
عسل مادهای است که به خاطر ترکیباتی که دارد میتواند به کاهش فشار خون، بهبود سطح چربی خون، تنظیم ضربان قلب و پیشگیری از مرگ سلولهای سالم کمک کند. این عوامل از دلایل بروز برخی بیماریهای قلبی هستند.
درمان سوختگی
اگر دچار سوختگیهایی شدید که خیلی جدی نیستند تا نیاز به درمانهای پزشکی داشته باشند، میتوانید از عسل برای درمان التهاب ناشی از سوختگی کمک بگیرید، چرا که عسل اثرات ضدباکتریایی و ضدالتهابی دارد.
درمان سرماخوردگی
عسل برای درمان سرماخوردگی، گلو درد و سایر علایم آن بسیار مفید است. میتوانید این ماده را با آبلیمو و آب ولرم ترکیب کرده و استفاده نمایید.
درمان مشکلات پوستی
مشکلات پوستی مانند جوش، آکنه، چین و چروک و… به وسیلهی استفاده از عسل و محصولات بهداشتی آن، ترمیم شده و در نتیجه پوستی شفاف و شاداب خواهید داشت.
خواص عسل و سیاه دانه به صورت ناشتا
همانطور که در بالا اشاره شد عسل و سیاه دانه دو مادهی غذایی قوی و پر خاصیت هستند. یکی از بهترین روشهای مصرف این دو ماده، میل کردن آنها در صبح، آنهم به صورت ناشتا قبل از خوردن صبحانه اصلی است. این ترکیب به دلیل وجود ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای قوی مانند تیموکینون، پلیفنولها و فلاونوئیدها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، مقابله با التهابات، دفع سموم و کاهش چربیهای زائد بدن یا در واقع کاهش وزن میشوند که در سلامت بدن بسیار تاثیر گذار است.
روزی چند بار سیاه دانه و عسل بخوریم؟
یکی از سوالات رایج برای افراد این است که با توجه به خواص بسیار بالایی که این دو ماده دارند، روزی چند بار یا چه میزان از آنها را میتوان مصرف کرد؟
گفته شده است که میزان مصرف تعیین شده برای افراد بزرگسال تا روزی سه بار، به اندازه یک قاشق چایخوری است. اما برای گروه سنی کودکان بهتر است میزان مصرف ای ترکیب روزی یک بار باشد.
چگونه عسل و سیاه دانه را با هم ترکیب کنیم؟
از آنجایی که عسل و سیاه دانه هر دو مادهی بسیار شگفتانگیزی هستند میتوانید آنها را با هم ترکیب کرده و آن را به یک معجون عسل و سیاه دانه مقوی تبدیل کنید. برای ترکیب کردن باید به ازای هر ۳ واحد عسل طبیعی ۱ واحد سیاهدانه را به صورت نیمکوب درآورده و به خوبی با هم مخلوط کنید.
به این نکته توجه داشتهباشید که حتما بعد از نیمکوب کردن آن را با عسل ترکیب نمایید. خواص سیاه دانهی نیمکوب شده تا چند ماه در عسل باقی خواهد ماند.
بعد از ترکیب کردن مخلوط به دست آمده نیز آن را در مکانی خشک و خنک به دور از نور خوشید نگهداری کنید.
همچنین ترکیب عسل و سیاه دانهی آماده را به عنوان معجون میتوانید براحتی به صورت آنلاین از این جا، خریداری کنید و در کوتاهترین زمان، درب منزل تحویل بگیرید. برای خرید عسل طبیعی به فروشگاه ما مراجعه کنید.