نکاتی که باید برای نگهداری گرده‌گل بدانید

خرید گرده گل

نگهداری گرده گل موضوع بسیار مهمی است. هنگامی که اقدام به خرید گرده گل می کنید، حتما آن را به صورت اصولی مورد مراقبت قرار دهید تا تاریخ انقضا آن خیلی زود نرسد. در صورت رعایت نکات نگه داری گرده گل می توانید تا چند ماه و یا حتی بیشتر از دو سال از آن استفاده کنید. البته بهتر است حتما بعد از خرید گرده گل آن را مصرف کنید و نگذارید بیش از اندازه بماند.

برای نگهداری گرده گل میتوان از روش های زیر کمک گرفت: مخلوط کردن گرده گل با عسل طبیعی مانند عسل کنار، بدون اینکه تغییری در کیفیت آن به وجود آورد، می‌شود آن را برای مدت زمان زیادی نگهداری کرد. پس از خشک کردن گرده آن را در ظروف سربسته و در شرایط معمولی اتاق برای مدت حدود یک سال می‌توان نگهداری نمود. می‌توان گرده را در فریزر، یخچال یا سردخانه نگهداری کرد. برای استفاده زنبورعسل می‌توان پس از خشک کردن با حجم مساوی با آرد سویا مخلوط کرده و در محلی سرد و خشک نگهداری نمود؛ یا به نسبت، ۲ قسمت گرده و ۱ قسمت شکر مخلوط کرده و در ظرف سربسته نگهداری کرد. در تجارت برای محافظت دانه گرده از گاز کربنیک استفاده می‌شود.

نکات مهم نگهداری گرده گل

گرده گل می تواند گزینه ای عالی برای درمان بیماری ها یا افزایش سطح انرژی باشد. برای استفاده صحیح از گرده گل، نکات نگهداری از گرده گل اهمیت زیادی دارد.

1- یکی از مهم ترین نکاتی نگهداری گرده گل، این است که این ماده طبیعی به درستی خشک شده باشد. هنگام برداشت گرده گل از کندو، بسته به تازه بودن گرده گل این ماده ممکن است دارای مقدار قابل توجهی رطوبت باشد. پس از برداشت باید با استفاده از روش های سنتی یا روش های مدرن آب اضافه موجود در گرده گل گرفته شده و گرده گل به ماده خشک تبدیل شود. در این صورت تنها درصد کمی رطوبت درون آن وجود دارد.

2- همان قدر که اهمیت دارد رطوبت گرده گل را از آن خارج کرده و این ماده را خشک کنیم، به همان اندازه در حین نگهداری گرده گل باید آن را از رطوبت دور نگه داریم. این یعنی امکان نگهداری گرده گل در محیط هایی دارای رطوبت بیش از اندازه وجود ندارد.

3- اگر گرده گل در محیط های گرم قرار گیرد احتمال شپشک زدن یا کپک زدن آن افزایش میابد. حتی اگر رطوبت را در حد متعادل از آن دور کرده باشید هم ممکن است در اثر گرما، گرده گل دچار مشکلاتی شود. در نتیجه بهترین مکان برای نگهداری از گرده گل یخچال است.

4- گرده گل در بهترین شرایط نگهداری نیز باید خیلی زود مصرف شود. بهترین زمان مصرف برای گرده گلی که به صورت اصولی نگهداری شده باشد زیر یک سال است اما تا دو سال پس از برداشت از کندو نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

کاربردهای گرده گل

کاربرد گرده گل در درمان بعضی از بیماری‌های چشمگیر است. ترکیبات این ماده علاوه بر تقویت بدن انسان، می‌تواند در درمان بیماری‌ها نیز موثر باشد.
گرده گل خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و به همین دلیل می‌تواند روی رادیکال‌های آزاد تأثیر بگذارد و آنها را از بین ببرد. رادیکال‌های آزاد علت ایجاد بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند: آلزایمر، بیماری‌های قلبی و عروقی و حتی بیماری‌های خود ایمنی و سرطان هستند.

از دیگر موارد کاربرد گرده گل در پیشگیری و درمان بیماری‌های پروستات است. استفاده مداوم از گرده گل می‌تواند هم باعث پیشگیری از بیماری پروستات شود و هم داروی مناسب برای درمان التهابات این عضو باشد. کاربرد گرده گل در درمان بیماری‌های عصبی نیز دیده می‌شود. این ماده همچنین روی گردش خون تأثیر مثبت دارد و باعث متعادل شدن آن و کنترل فشار خون می‌شود. همچنین باعث ایجاد تعادل در تعداد گلبول‌های سفید و قرمز خون است. استفاده از گرده گل برای درمان بیماری کم خونی و همین طور فقر آهن بسیار موثر است.

نگهداری گرده گل

کاربرد گرده گل در رژیم غذایی

. به دلیل وجود پروتئین‌ها و ویتامین‌ها و کربوهیدارت‌ها گرده گل یک انرژی زای طبیعی است و می‌تواند در از بین بردن خستگی روزانه نقش داشته باشد.
• باعث نرمی و شادابی پوست میشود.
• به بازسازی سلول‌های پوست کمک می‌کند و می‌تواند از پوست در برابر اگزما محافظت کند.
• در سیستم تنفسی مانع حملات آسمی ‌در افراد مبتلا به این بیماری می‌شود.
• کاهش حساسیت و آلرژی برای برخی از گروه‌ها موثر است. همچنین گرده گل برای سیستم گوارشی بدن نیز مفید است زیرا آنزیم‌های موجود در آن به بهبود فرایند گوارش کمک می‌کند.
• این ماده خواص آنتی بیوتیک دارد. به همین دلیل می‌تواند از بدن در برابر بسیاری از عفونت‌ها و باکتری‌ها محافظت کند.
• گرده گل در درمان بیماریهای قلبی و عروقی، مشکلات نازایی، درمان دیابت نیز کاربرد دارد.
البته موارد بالا به صورت علمی اثبات نشده‌اند. اما تجربیات طب سنتی، خواص بالا را برای این ماده مفید نشان می‌دهد.

در کل، گرده گل بهتر است در یخچال نگهداری شود یا فریز شود. گرده ها، اگر در دمای اتاق باقی بمانند، پوسیده می شوند. و اگر به مدت طولانی در دمای اتاق نگهداری شوند، ممکن است محتوی آلاینده های هوا شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.