بیماران دیابتی بهتر است از کدام عسل استفاده کنند؟

مصرف عسل طبیعی برای بیماران دیابتی

در بدن هورمونی توسط لوزالمعده ترشح می شود به نام انسولین، این هورمون وظیفه دارد قند موجود در خون را به سلول ها منتقل کند که بدن بتواند به عنوان انرژی از آنها استفاده کنند. گاهی در بدن برخی از افراد، انسولین به میزان کافی تولید نمی شود و یا به درستی نمی تواند عمل جذب قند را انجام دهد، در این صورت میزان قند خون بالا رفته و فرد دچار دیابت می شود.

عسل دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است (هر چه عسل سیاه تر باشد حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری است) و همچنین دارای مقادیری از مواد معدنی، ویتامین B و ویتامین C است.

عسل طبیعی شیرین کننده ای است که تا حدودی قابل مقایسه با شکر روی میز است، هر دو حاوی کربوهیدرات هستند. با این حال، ترتیب قرار گرفتن گلوکز و فروکتوز در قند و عسل آنها را کمی از یکدیگر متفاوت می کند. شاخص گلایسمیک عسل از قند معمولی پایین تر است (به ترتیب ۵۵ در برابر ۶۵) بنابراین خوردن عسل ممکن است سبب افزایش نسبتاً کمتری در مقدار قند خون نسبت به مصرف قند شود.

عسل زول به حاوی خواص ضد دیابت گیاه زولنگ می باشد در بین عسل ها، گزینه مناسبیست و می توان گفت عسل مخصوص دیابتی ها است، در واقع این عسل حاوی ترکیباتی از تیغ زول است که در روند کاهش قند خون کمک می کند اما با توجه به ماهیت عسل که کلاً یک ماده قندیست، همواره مصرف تمام عسل ها باید با احتیاط و تدبیر صورت گیرد.

آیا بیماران دیابتی می‌توانند عسل مصرف کنند

عسل مایعی غلیظ و طلایی رنگ است که توسط زنبورهای عسل و سایر حشرات تولید می شود. عسل از شهد درون گلها تهیه می شود. شهد از ساکارز (شکر)، آب و سایر مواد تشکیل شده است. تقریباً ۸۰ درصد آن کربوهیدرات و ۲۰ درصد آب است.

اگرچه این یک شیرین کننده طبیعی است. اما هر قاشق چای خوری عسل کمی بیشتر از قند کربوهیدرات و کالری دارد. بر اساس دپارتمان کشاورزی ایالات متحده، ۱ قاشق غذاخوری عسل خام حدود ۶۰ کالری و ۱۷ گرم کربوهیدرات دارد.

در صورت جایگزین کردن شکر با عسل، به مقدار کمتری از عسل نیاز پیدا می کنید. از آنجا که عسل می تواند بر قند خون تأثیر بگذارد، تا زمانی که دیابت کنترل نشود از مصرف آن و سایر شیرین کننده ها خودداری کنید.

با این حال، زنان باردار و افرادی که سیستم ایمنی بدنی ضعیفی دارند، نباید عسل خام مصرف کنند، زیرا پاستوریزه نیست. به نوزادان کمتر از ۱۲ ماه نباید به دلیل خطر بوتولیسم نوزاد عسل داده شود. بوتولیسم ممکن است توسط عسل خام و عسل پاستوریزه به نوزادان منتقل شود. هیچ محدودیتی در مصرف عسل برای افراد ۱ سال به بالا وجود ندارد.

عسل خام معمولاً فرآوری نشده است، در حالی که بیشتر عسل موجود در فروشگاه های مواد غذایی فیلتر شده و یا پاستوریزه شده است. اگر نگران بیماری های ناشی از غذا هستید، عسل پاستوریزه خریداری کنید. اگر عسل فرآوری شده را از فروشگاه های مواد غذایی خریداری کنید، ممکن است حاوی شکر یا شربت نیز باشد. شیرین کننده اضافه شده می تواند بر قند خون شما تأثیر متفاوتی بگذارد.

عسل طبیعی برای دیابت

کدام عسل برای بیماران دیابتی مناسب تر است؟

یکی از فواید خوردن عسل این است که می تواند سطح انسولین را افزایش داده و به کنترل قند خون کمک کند. در واقع عسل می تواند جایگزینی قند باشد زیرا یک منبع آنتی اکسیدان و دارای خواص ضد التهابی است. رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان می تواند روش متابولیسم قند را در بدن بهبود بخشد و خواص ضد التهابی موجود در عسل می تواند عوارض دیابت را کاهش دهد.

عسل هایی که برای دیابتی ها مناسب تر از بقیه هستند به دلیل فواید بسیاری که دارند شناخته شده هستند. این عسلها حاوی انسولین گیاهی است که در لوزالمعده فعال می شود و به انسولین انسانی تبدیل می شود.

عسل باید در حد متوسط ​​مصرف شود. اگر دیابت شما به خوبی کنترل شده است و می خواهید آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، عسل طبیعی، خالص یا خام را انتخاب کنید.

افراد دیابتی انواع مختلفی از آن را می توانند در رژیم غذایی خود داشته باشند که کم خطر است مانند: عسل کٌنار طبیعی، عسل کوهی خورموج و…

2 دیدگاه در بیماران دیابتی بهتر است از کدام عسل استفاده کنند؟

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.